Onze mensenkennis biedt MeetDistrict meerwaarde.

“Waar hospitality en personality elkaar ontmoeten, kan een community bloeien.”

Challenge

Een selectie maken die het verschil maakt, keer op keer.

Aanpak

De juiste persoonlijkheid op de juiste plaats, dat is onze belofte bij Challenge MC. Aangezien ze bij MeetDistrict resoluut inzetten op een persoonlijk en geen digitaal onthaal, hebben we alles uit de kast gehaald – ook letterlijk – om voor hen de geschikte merkambassadeurs te selecteren die hun visie met overtuiging uitdragen.


De cultuur staat hier centraal.

Inge Roels, Head of Community bij MeetDistrict, benadrukt het meermaals tijdens ons gesprek: hun faciliteiten zijn absoluut top, maar ze onderscheiden zich pas echt van de concurrentie met hun service en toewijding. Als vooruitstrevende werkplek investeren ze uitgebreid in een waaier aan digitale tools om hun leden en gasten te ondersteunen. Bepaalde aspecten, echter, vragen volgens hun filosofie om een mensenlijke aanpak. Een luisterend oor, een vertrouwd gezicht, een half woord… Een warm welkom en een aanbod op maat beginnen bij een onthaal dat verder gaat dan de receptie. De focus ligt hier niet op ‘hard selling’, maar op klantentevredenheid. Daarvoor vertrouwt Inge op haar Community Ambassadors; en dus ook op de expertise van Challenge MC. Als haar partner gaan wij op zoek naar mensen met de juiste attitude en toewijding. “Specifieke vaardigheden scherpen we aan tijdens opleidingen én je leert ook veel al doende”, licht Inge toe, “maar de ‘match’ met ons DNA, die heb je of die heb je niet.”


Een constante kwaliteit primeert.

Ja, wij hebben oog voor talent. Maar we vertrouwen niet alleen op onze zintuigen wanneer we kennismaken met kandidaten. Wij geloven dat “personality beyond the smile” almaar belangrijker wordt in onze sector – én daarbuiten. Daarom leggen we ons sinds kort ook toe op gerichte rekrutering uit ons eigen netwerk. Met succes, want één van onze Challengers kreeg een vast contract bij MeetDistrict en mag zich binnenkort ontfermen over haar eigen leden en gasten. “Nochtans is het niet evident om aan onze eisen te voldoen”, geeft Inge toe. “Met MeetDistrict zitten we momenteel in Gent, Berchem en Brussel en in de toekomst komen daar nog andere locaties bij. Elke entiteit krijgt uiteraard enkele lokale accenten, maar onze identiteit en waarden moeten overal consistent geïmplementeerd worden.” Wij zoeken dus niet één match, maar een compleet team. Dankzij een nauwkeurige screening en selectie, aangevuld met opleidingen op maat en onze stijlgids als houvast, slagen we erin om elke keer de juiste persoonlijkheden op de juiste plaats te zetten.


De quarantaine biedt ook nieuwe kansen.

Ons gesprek met Inge verloopt via de laptop. We zijn het ondertussen gewend en als het internet of de software geen kuren krijgen, werkt virtueel overleg heel goed. Maar het is niet ideaal, weten we allemaal uit ondervinding. Persoonlijk contact valt niet te evenaren. Bij MeetDistrict hebben ze maatregelen genomen in functie van de ‘social distancing’ en dankzij hun flexibele aanbod kunnen ze kort op de bal spelen voor bedrijven die zich nu anders organiseren. Mensen hebben immers gemerkt dat ze niet elke dag met z’n allen aan hetzelfde eiland moeten zitten. Inge beaamt: “Er zal meer afgewisseld worden tussen een vast kantoor, thuiswerk en vergaderingen onderweg; MeetDistrict is perfect uitgerust om die mix te faciliteren.” Om die claim kracht bij te zetten, hebben ze net twee extra mensen in dienst genomen, waaronder dus één van onze Challengers. Bij Challenge MC zelf kijken we eveneens vooruit en werken we aangepaste richtlijnen en procedures uit voor de hele sector. Ook op een veilige afstand blijven wij dichtbij onze klanten.


> Kenners in rekrutering.

Hoe bedrijven ook evolueren, bij MeetDistrict vinden ze altijd de juiste gesprekspartner. Hoe de wereld ook verandert, bij Challenge MC vinden bedrijven altijd de juiste medewerkers. Hoe?
Bespreek het met ons.


> Klaar voor je carrière?

Challenge MC ziet in de nabije toekomst een nog belangrijkere rol weggelegd voor hosts, hostessen en merkambassadeurs. Ga jij de uitdaging graag aan? Groei jij later door bij één van onze klanten? Meld je hier aan.